Barro Uygulaması
Avukat İş Takip sistemi

Günümüzde yaşanan sorunlardan bir tanesi hızlanan yaşamımız ve bu durumun iş hayatını olumsuz yönde etkilemesidir. İş sektöründe yetişmede zorlandığımız tüm aktiviteler müşterilerden olumsuz geri dönüşlere ve iş kayıplarına sebep olabilmektedir. Ülkemizde avukatların karşılaştığı sorunlardan biri müvekillerin şehir dışında olan ve çözüme ulaştırılması gereken hukuki dosyalarıdır. Zorunlu olarak yapılması gereken bu süreç gün içerisinde farklı işlerin yapılmasını engellemenin yanında, zaman kaybı ve ciddi harcırah masraflarına sebep olabilmektedir. Dolaysıyla geliştirilecek olan “Barro” uygulaması tüm Avukat, Stajyer Avukat ve Katiplerin ortak bir bilişim platformunda buluşmasını sağlayarak hukuki işlerin hızlı bir şekilde çözümlenmesine katkı sağlayacaktır. Avukatlar, başka şehirlerde yapılacak hukuki tüm işlemleri Barro Uygulaması üzerinden meslektaşları ve diğer platform üyeleri ile paylaşabilecektir. Söz konusu dosyaya yardımcı olmak isteyen kişiler ise ücreti mukabilinde işin gerekliliklerini yerine getirecektir. Bu sayede hem hukuki sürecin hızlanması sağlanacak hem de gereksiz maliyet ve zaman kayıpları ortadan kaldırılacaktır. Bu hususta ortaya çıkabilecek harcamalar milli sermayemizi destekleyerek ülkemize geri dönüşünü sağlayacaktır.

Ülkemizde barolara kayıtlı 117 bin avukatın bulunduğu ve konuyla ilgili fizibilite çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda masrafların en az %40 oranında azaltılabileceği ve hukuki sürecin hızlandırılarak ciddi zaman tasarruflarının elde edilebileceği ön görülmektedir.

Günümüzde avukatların karşılaştığı sorunlardan biri müvekillerin şehir dışında olan ve çözüme ulaştırılması gereken hukuki dosyalarıdır. Zorunlu olarak yönetilmesi gereken bu süreç gün içerisinde farklı işlerin yapılmasını engellemenin yanında, zaman kaybı ve ciddi harcırah masraflarına sebep olabilmektedir. Dolaysıyla geliştirilecek olan “Barro” uygulaması tüm doğruluğu kanıtlanmış Avukat, Stajyer Avukat ve Katiplerin ortak bir bilişim platformunda buluşmasını sağlayarak hukuki işlerin hızlı bir şekilde çözümlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu durumda sadece sürecin hızlanması değil projenin çıkış noktalarından biri olan avukatların şehir dışı giderlerinin de düşürülmesinde mobil uygulama çok büyük bir role sahip olacaktır. Bu amaca istinaden, ülkemizde bulunan 117 bin avukatın uygulamayı kullanarak bir iletişim ağı kurması, bu ağ içerisinde tüm hukuki süreçlerin hızlandırılması ve buna bağlı maliyetlerin düşürülmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında hukuki dosyaların çözüme ulaştırılması için gereken sürecin akış analizi Matlab/Simulink ve yazılım uygulamalarıyla analiz edilecek çalışan uygulama algoritmasının optimum çalışma performansına çıkartılması sağlanacaktır. Hukuki süreç yakından izlenerek sorunların ortadan kaldırılması için gereken aşamalar da yazılım algoritmasına eklenerek; tercih edilebilir kolay kullanımlı bir mobil uygulamanın sunulması sağlanacaktır.

içinde Projeler
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Bloglarımız
JibJib E-Ticaret Sistemi
Ticarette Yeni Nesil Çözüm